Här finner du information om våra hundar!

 

Schodiegun's Spica "Daisy"

 

"Daisy är våran första staffe, hon kom till oss valborg 2007. Hon är en bestämd dam med skinn på näsan. Inte svår alls, bara väldigt mån om att andra ska veta vart skåpet ska stå, passar inte det kan dom flyga och fara ;-) Som valp var hon både en ängel och djävulen själv – så underbart mysig varvat med hyss så som avtuggade tv- och spelkonsollskablar, söndertuggade skor, överkast, byxor mm, stack på vilt i tid och otid. Tack och lov växte hon ifrån dom dumheterna ;-)

Envis är hennes mellannamn, när vildäpplena börjar falla till marken är hon snabbt framme och plockar upp ett äpple som hon ska bära med sig hela promenaden och det går inte att diskutera. Fram tills dess funkar det även bra med pinnar, helst alldeles för stora och tunga så hon kan slå dom i knävecken på oss eller i bakhuvudet på dom andra hundarna.

Daisy är sparsamt utställd med en 1a i kvalité (dagens excellent).

Daisy fick allergiska symptom vid 10 månaders men lever idag relativt obesvärad av detta med hjälp av rätt foder och kosttillskott"

 

Om Daisy

Reg.nr S26344/2007

HD A/B

ED 1

Höjd 41cm

Vikt 16,5kg

Meriter 1a pris på utställning

Övrigt Omvänt saxbett, fulltandad. Används inte i avel pga. hudproblem. Kastrat.

 

Stamtavla     Bildgalleri

___________________________________________________________

 

Katchanii's Hardcore Harriet "Harriet"

 

"Harriet – vår stamtik – vår stolthet. Hon är en okomplicerad 6års valp som saknar självbevarelsedrift. Hon har varit kärnfrisk i hela sitt liv, men en och annan skada har hon dragit på sig istället. Aldrig något allvarligt tack och lov, mest så man har stått och skakat på huvudet åt henne där hon far genom skogen och skaffat sig en ny reva...

Fysisk ansträngning är något hon älskar, att hoppa upp på saker, klättra, simma, springa, ja allt där hon får upp flåset eller använda musklerna :-)

Harriet är utställd med goda resultat, som bäst 3e bästa tik med R-cert. Ett något mer markerat stop hade varit önskvärt, men i övrigt är hon så nära den optimala staffen man kan komma (i mitt tycke) och den typ jag strävar efter. En välbyggd, hållbar hund i lagom storlek.

Hon har haft 3 kullar hos oss, Transformerskullen 2011 som är vår första kull, Rockkullen 2013 som är vår andra och Skräckkullen 2014 som är vår fjärde kull. En avkomma ur varje kull bor kvar här hemma. Hon är en fantastisk mamma och har haft bra förlossningar med fint värkarbete. Dock lade sig den näst sista valpen i sista kullen på tvären så då fick vi snitta. 15 naturligt födda valpar och så fick vi snitta ut de två sista! Eftersom vi innan bestämt oss för att det skulle bli hennes sista kull innan en välförtjänt pension valde vi att kastrera henne samtidigt när hon ändå öppnades. Att se Harriet vårda sina små får vem som helst att bli gråtmild, hon är väldens bästa mamma!"

 

Om Harriet

Reg.nr S68077/2008

HD A/B

ED ua

L2hga gen.clear

HC clear

Öga ua

Höjd 38cm

Vikt 14,5kg

Mental MH beskriven

Meriter Utställd med flera CK, placerad i BTKL och R-Cert

Övrigt Korrekt saxbett, saknar 1st p4. Pensionerad avelstik, kastrerad 2014.

Kullar 3st, transformerskullen 2011, rockkullen 2013 och skräckkullen 2014 hos oss.

 

Stamtavla     Bildgalleri

___________________________________________________________

 

Mindblowing Mirage "Saga"

 

"Saga är en mjuk tjej med ett hjärta av guld – vänligare och mer lättsam än henne kan ingen vara. Hon är en pigg, alert staffe med riktigt mycket will to please. Väldigt lättbelönad då hon både är extremt matmoviverad men samtidigt lika gärna kan slita och dra i en toss som belöning.

Hon är rätt så "okrävande", hon behöver alltså ingen vidare motion eller stimulans för att vara nöjd. Kärlek och klappar lever hon på länge – brukar kalla henne för pensionärshund ;-) Men när hon får utmaningen tar hon den mer än gärna och på största allvar.

Saga var till en början en såld valp, men vi köpte tillbaka henne vid 13v ålder. Snart efter detta flyttade hon till ett foderhem där hon bodde i drygt 1år innan hon åter kom tillbaka till oss. Efter detta bestämde vi oss för att nu är hon här för att stanna, det kändes som om det fanns en mening med detta. Och oj så glada vi är över detta idag :-)

Saga är utställd med väldigt blandade resultat, hennes topline är tyvärr inte den bästa. Men det är också hennes enda exteriöra brist. På rasspecialen 2014 fick hon excellent och stod kvar som en av de sista 10 öppenklasstikarna för rasdomare William Blacker i den enorma klassen på 88 anmälda!

Saga kommer ur vår första kull, Transformerskullen 2011. Saga själv har haft en kull hos oss, Limited Editionkullen 2013"

 

Om Saga

Reg.nrSE33368/2011

HD B

ED ua

L2hga clear

HC gen. clear

Öga ua

Höjd 36cm

Vikt 14,2kg

Mental BPH beskriven

Meriter Utställd som BIS2 valp. Excellent, junkk 4.

Övrigt Korrekt saxbett, fulltandad. Harriets dotter från transformerskullen.

Kullar 1st, Limited Editionkullen hos oss.

 

Stamtavla     Bildgalleri

___________________________________________________________

 

Mindblowing Hardcore Superstar "Calibra"

 

"Calibra är en glad skit som älskar allt och alla. Hon är en rolig ung tjej som har en del underliga saker för sig – man kan exempelvis finna henne stående på köksbordet och se dum ut (trots att hon vet att det är aja baja!) och hon skäms inte ens! Terrietskallen påminner henne om att allt är värt att prova flera gånger om.

Som den typiska staffen ska hon ligga uppe på ryggstödet på soffan, så dom kuddarna är alltid helt i hoptryckta och fula B-) Trots terrierskallen som övertygar henne om knasigheter har hon varit en väldigt enkel valp och är den gosigaste som finns. Hon ska alltid ligga under täcket och snusa sött tätt intill.

Calibra ser ut att komma väldigt nära det jag är ute efter typmässigt, tyvärr lever öronen ett eget liv och blev både lite lätta och det ena hänger ibland - men vad gör väl det om hon skulle få "allt annat" :-)

Calibra kommer från vår andra kull, Rockkullen 2013"

 

Om Calibra

Reg.nr SE20229/2013

HD A

ED ua

L2hga gen.clear

HC gen. clear

Öga ua

Höjd 38cm

Vikt 13kg

Mental BPH beskriven

Meriter Utställd som 2a bästa tikvalp m. HP. Excellent.

Övrigt Korrekt saxbett, fulltandad. Harriets dotter från rockkullen.

 

Stamtavla     Bildgalleri

___________________________________________________________

 

Mindblowing Kayako "Femman"

 

"Mer info kommer"

 

Om Femman

Reg.nr SE37615/2014

HD

ED

L2hga gen.clear

HC gen. clear

Öga

Höjd

Vikt

Mental

Meriter Utställd som 2a bästa tikvalp m. HP

Övrigt Harriets dotter från skräckkullen.

 

Stamtavla     Bildgalleri

 

 

Kennel Mindblowing © Jennie Holmberg